Banner

Belangrijke informatie: Wijziging offset van modellen

27-02-2024 - In release van 20 februari 2024 hebben we een wijziging uitgevoerd aan de offset van modellen. Het gaat hier om een verbetering van de offset voor modellen die ver van het nulpunt afstaan. Dit lost onder andere problemen op met zoomen en het selecteren van elementen.

Belangrijke informatie   
De oplossing voor het geometrie-probleem omvat het toepassen van de viewer offset, die voorheen (0,0,0) was. Dit wordt vanaf de release van 20 februari 2024 toegepast op alle projecten. Dit heeft enkele gevolgen:

  • Het tabblad "Views" slaat altijd de exacte viewer-coördinaten op. Het toepassen van de offset zou alle views verbreken. Daarom is ervoor gekozen de offset alleen toe te passen op projecten zonder views die vóór de releasedatum van de fix zijn aangemaakt.
  • Als gebruikers geometrieproblemen ondervinden op een project met views van vóór de releasedatum, wordt geadviseerd alle bestaande views te verwijderen. Hierdoor wordt de offset wel toegepast.
  • De prestaties op een project met veel modellen kunnen iets verminderd zijn, omdat de viewer nu moet wachten op het laden van het eerste model om de offset uit te lezen en toe te passen op de volgende modellen. Deze modellen worden echter nog steeds gelijktijdig geladen zoals voorheen.